Duurzame inzetbaarheid

Hoe stimuleer je duurzame inzetbaarheid?

Bent u ervan overtuigd dat gemotiveerde medewerkers actiever en productiever zijn? Zoekt u naar de  beste manier om uw organisatie aan te passen aan de ontwikkelingen in organisatie, sector en op uw markt?
 
 
Door snelle sociaaleconomische en maatschappelijke veranderingen wordt een steeds groter beroep gedaan op de flexibiliteit en creativiteit van mensen en organisaties. 'Life time employment' wordt steeds meer vervangen door 'life long learning' en duurzame inzetbaarheid. Dat stelt andere eisen, bijvoorbeeld aan (arbeids)vitaliteit, betrokkenheid, motivatie, inspiratie en aan het up-to-date houden van kennis en vaardigheden. Mensen moeten dus duurzaam inzetbaar zijn. Dat is van belang voor mensen zelf en voor de organisatie waar ze werken. Duurzame inzetbaarheid vraagt om continue aandacht voor de kennis, vaardigheden en motivatie van mensen. Voor de vraag of mensen op de juiste plek zitten op een bepaald moment in hun carrière, nu en in de toekomst. De professionals van TreeHouse Collective adviseren u over de antwoorden op die vragen.

Waarom advies van TreeHouse Collective?

TreeHouse Collective ondersteunt organisaties en medewerkers om hun duurzame inzetbaarheid te optimaliseren, met als resultaat de juiste medewerker op de juiste plek op het juiste moment. Samen met management, HR en medewerkers denkt en bouwt TreeHouse Collective op een betrokken en professionele manier mee aan gezonde organisaties door innovatief advies, (team)coaching, training en procesbegeleiding.